nieuws

22 mei 2009, 09:09

GIC geprezen als 'nieuw, zelfstandig en onafhankelijk medium' voor Groningen

Tijdens de uitreiking van de persprijs kreeg de Groninger Internet Courant (GIC)in het Grand Theatre veel lof toegezwaaid door juryvoorzitter Erik Kweksilber, directeur-eigenaar van boekhandel Godert Walter.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger Internet Courant was samen met drie andere kandidaten genomineerd voor de persprijs. Juryvoorzitter  Kweksilber roemde het feit dat de redactie van de GIC er 'in is geslaagd om een nieuw, onafhankelijk en zelfstandig medium in Groningen van de grond te tillen.'

De GIC is de oudste internetnieuwsvoorziening van Noord-Nederland en werd al in 1997 opgericht. Er zijn inmiddels bijna negenduizend leden van de Luncheditie, die 's middags alleen de hoogtepunten van het Groningse nieuws via email krijgen toegestuurd. Ook als advertentiemedium wordt de GIC steeds vaker door adverteerders ingezet.

De Groningse fotograaf Reyer Boxem werd echter winnaar van de persprijs. Volgens de jury , met daarin ook fotograaf Ton Broekhuis , publicist Jan Abrahamse, en journaliste Hanneke Boonstra, heeft Boxem, onder meer werkzaam door het Dagblad van het Noorden, de prijs verdiend vanwege zijn ‘oorspronkelijkheid en authenticiteit’.

De prijs werd toegekend tijdens een mede door het Groninger Forum in oprichting georganiseerde avond in het Grand Theatre.