nieuws

13 jul 2000, 00:12

Personeel Philips voelt zich door politiek in steek gelaten

Personeel van het Hoofdkantoor van Philips DAP in Groningen voelt zich door de Groningse politie in de steek gelaten. Dat blijkt uit een interview van de Groninger Internet Courant met voorzitter J. W. Schiferli van de Ondernemingsraad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de Ondernemingsraad van Philips in Groningen, waar 250 mensen werken, heeft de directie van Philips discutabele argumenten aangevoerd voor de terugtrekking van het hoofdkantoor uit Groningen. Dat liet voorzitter Schiferli gistermiddag al weten aan het Nieuwsblad van het Noorden.
Tijdens een toelichting daarop liet Schiferli desgevraagd weten ook te vinden dat de Groningse politici veel te snel zijn bezweken voor de argumenten van de top-directie van Philips. Zo liet wethouder Schuiling vorige week weten dat er nu eenmaal weinig valt in te brengen tegen het argument van de directie van Philips dat er in het noorden een tekort is aan ontwerpers en designers.
‘Maar bij ons op het hoofdkantoor werken nauwelijks ontwerpers en designers. De directie heeft als argument aangevoerd dat het gaat om een tekort aan marketing-deskundigen. Wel nu: die zijn in Groningen best te vinden’, zegt Schiferli.
Daarom vindt hij dat er en onafhankelijk tegen-onderzoek moet komen naar de vraag hoe het nu zit met die arbeidsmarkt-situatie. In elk geval vindt hij dat politici als Wallage, Alders en Schuiling ‘te snel bij de pakken zijn gaan neerzitten. Inderdaad: de gemeente heeft weinig te eisen van Philips. Maar ze hebben te snel het hoofd in de schoot gelegd en het vertrek uit Groningen te weinig publiekelijk betreurd’