nieuws

13 nov 2001, 00:12

Personeel kinderopvang Groningen leert misbruik te herkennen

Medewerkers van de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) krijgen een cursus 'herkenning seksueel misbruik'. Dat de cursus is ingesteld is opmerkelijk omdat er afgelopen zomer een grote ontucht-zaak werd ontdekt, waarbij een peuterleider zich schuldig maakte aan misbruik van kleine kinderen. Een en ander meldt vandaag het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in deze krant wordt de cursus verplicht voor minstens een kinderleider per kinderopvang. De SKSG is de grootste instelling voor kinderopvang in Noord-Nederland.
Directeur Cathy Boltje ontkent, aldus het bericht, dat de cursus iets te maken heeft met de ontuchtzaak bij kinderdagverblijf DoReMi. Wij hadden deze cursus al veel eerder ingepland. Feit is wel dat alles natuurlijk helpt om dit soort zaken tegen te gaan. Het herkennen van seksueel misbruik komt ook in de reguliere opleiding ter sprake. Je moet dit dan ook zien als een extra cursus in het kader van de bijscholing." Het is de bedoeling dat medewerkers van alle lokaties aan de cursus deelnemen. Er is in elk geval al veel belangstelling voor.