nieuws

22 okt 2007, 16:04

Permanente politiepost voor pyromaan in ’t Zandt

De politie Groningen opent maandag een permanente politiepost in het Noord-Groningse dorpje 't Zandt. Het dorp is al sinds augustus het slachtoffer van een pyromaan. Ook worden extra rechercheurs ingezet om de brandstichter(s) te vinden. Dat heeft een politiewoordvoerder maandag bekendgemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandagmorgen sloeg de brandstichter voor de negende keer in korte tijd toe. Een schuur achter een huis in de Hoofdstraat was het doelwit. Vorige week ging een woonwagen in vlammen op.

Volgens burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum ,,zit de schrik er behoorlijk in bij de bewoners van de kleine leefgemeenschap ’t Zandt’’. Extra maatregelen worden daarom getroffen om het gevoel van veiligheid onder de bewoners te herstellen. De politiepost in het dorpshuis wordt vierentwintig uur per dag bemand, een nieuwe informatiebijeenkomst voor de bewoners wordt donderdagavond georganiseerd en het rechercheteam wordt uitgebreid met vier personen. Dat betekent dat nu 14 rechercheurs op zoek zijn naar de pyromaan.

De politie zegt al veel informatie over de branden van bewoners te ontvangen via de informatielijn, maar hoopt nog meer informatie van omwonenden te krijgen. ,,Elk spoortje krijgt de volle aandacht. We zitten niet op een doodspoor, maar er moet nog veel gebeuren’’, aldus de politiewoordvoerder.

Of er sprake is van één of meerdere brandstichters is nog niet bekend. Wel zijn alle negen branden aangestoken. ,,Bij de laatste brand zijn geen braaksporen gevonden. We hebben daar wel iets aangetroffen, maar of ons dat helpt in de zaak is nu nog niet duidelijk’’, aldus de politie.