Nieuws

Perfectie is het grote struikelblok voor startende ondernemers, aldus directeur Cube050

“Perfectie is meestal niet iets waar een ondernemer naar zou moeten streven.” Deze opmerkelijke stelling is van de directeur van Cube050, Frans M. Donders. In een blog op de website van deze organisatie stelt hij dat perfecte plannen of ideale omstandigheden valkuilen zijn voor startende ondernemers.  Cube050 is de incubator en accelerator die student- en alumniondernemers van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen en kennisintensieve ondernemers in de regio ondersteunt.


Leestijd: 1 minuut

“De valkuilen waar ik startende ondernemers soms in zie vallen, zijn die van het geniale idee, het perfecte plan of de ideale omstandigheden. Veel starters denken lang na over de manier waarop ze met hun eigen bedrijf willen starten. Hun idee begint als een redelijk abstracte droom. Daarna wordt het net zolang tegen het licht gehouden, besproken met vrienden en bekenden, bijgesteld, aangevuld en opgepoetst tot het (bijna) perfect is.”

“Maar pas op, het perfecte idee bestaat niet. Meestal duurt het te lang om een idee tot in de perfectie uit te werken. Tegen de tijd dat het zover is, ben je ingehaald. Bijvoorbeeld  door een concurrent die een vergelijkbaar idee iets minder perfect heeft uitgewerkt of door de markt die inmiddels iets anders wil. Iets anders dat ook al niet perfect hoeft te zijn. We hebben allemaal weleens de ervaring gehad, dat we een nieuw product of een nieuwe dienst op de markt zagen komen, waar we zelf al veel eerder over hadden nagedacht. "Jammer genoeg nooit iets mee gedaan."

Lees het volledige blog op:

http://www.value050.nl/#!Goed-is-beter—by-Framdon/c1946/3603188D-4BF2-434E-BB3B-044C7B5EFDF8