nieuws

15 mrt 2011, 09:09

Penningmeester zwembad Hoogkerk: vijftien maanden wegens verduistering

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren voor de rechtbank in Groningen een gevangenisstraf geëist van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, tegen de 59-jarige Hans V. De man wordt ervan verdacht dat hij als voorzitter en penningmeester van de stichting Zwembad Hoogkerk jarenlang grote sommen heeft gestolen van de bankrekening van het zwembad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de officier van justitie heeft V. zichzelf stelselmatig verrijkt door tussen 2002 en 2009 circa 100.000 euro van de rekening te halen. Daarnaast haalde hij ruim 33.000 euro van de bankrekening van zijn nu 84-jarige schoonmoeder.


De fraude veroorzaakte veel ophef in het dorp onder de rook van Groningen. De voorzitter kreeg in 2008 nog de Sportpenning van Groningen voor zijn verdiensten voor het noodlijdende zwembad.
V. ontkent.

Hij zegt dat er een boekhoudkundige truc is gebruikt om hem meer loon uit te keren, omdat hij veel meer uren aan het werk was. De extra loonkosten werden als fictieve bedrijfskosten in de boekhouding opgenomen om geen problemen te krijgen met de gemeente Groningen. Die had als subsidieverstrekker geëist dat de loonkosten laag moesten blijven.


De rechtbank doet over twee weken uitspraak.