nieuws

25 feb 2003, 00:12

Patiëntenverenigingen reageren voorzichtig op mogelijke ziekenhuisbesmetting

Patiëntenverenigingen reageren voorzichtig op het nieuws dat rond de vijfhonderd patiënten van het Martini Ziekenhuis Groningen mogelijk risico lopen besmet te zijn met HIV-virus of Hepatitis B of C.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Plaatsvervangend directeur en consulent A. Kroese van de Stichting Samenwerkende Patiënten Consumentenorganities (SPC) afdeling Groningen heeft contact gehad met het Martini Ziekenhuis. ,,We hebben het nieuws pas gehoord en kunnen pas inhoudelijk reageren als we het dossier kennen’’, aldus Kroese. ,,We vertrouwen erop dat de medewerkers en directie van het ziekenhuis met hun specifieke expertise dit varkentje op afdoende wijze zullen wassen. Als patientenvereniging gaan we niet in op wat er mogelijk fout is gegaan’’. Er wordt snel nogmaals in contact getreden met de directie van het Martini Ziekenhuis, meldt Kroese.
Woordvoerster M. Dijkstra van patiëntenvereniging NPV, regio Groningen, is ‘overvallen door het nieuws’. ,,Hier schrik je natuurlijk van’’, stelt ze. Haar vereniging met een christelijke achtergrond fungeert onder meer als intermediair tussen mensen in de regio en de Nederlandse Patiënten Vereniging NPV. ,,Als we vragen krijgen zullen we proberen deze mensen zo goed mogelijk te informeren en naar de juiste instanties door te verwijzen’’.