nieuws

08 okt 2002, 00:12

Pathé pakt uit tijdens premièreweek

Meer dan tien filmpremières, een heuse galavoorstelling van Ja zuster nee zuster en een week lang sterk verlaagde prijzen. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van het feestprogramma dat Pathé Groningen in de week van 30 september presenteert. De bioscoop aan het Zuiderdiep bestaat namelijk zeven jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is het tweede jaar dat de bioscoop uitpakt met een feestweek. De Groningse bioscoop is de enige Pathé-vestiging in Nederland die elk jaar een speciale feestweek organiseert. Nieuw is het ‘trailer-hour’, dat de hele week door gratis toegankelijk is. Twee keer per dag wordt een uitgebreide trailerreeks getoond van voorfilmpjes van films die het komende jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn. Onder meer de tweede Lord of the Rings-film, de tweede Harry Potter-film, Star Trek: Nemesis en The Matrix Reloaded zullen de revue passeren.
Daarnaast worden elke dag minimaal twee Nederlandse premières gedraaid. Onder de nieuwe titels bevinden zich onder meer de thriller Insomnia, met Al Pacino en Robin Williams, het Disney-vervolg Peter Pan II: Terug naar Nooitgedachtland en Jason X, de tiende film uit de horrorreeks Friday the 13th. De toegangsprijs voor de films is de hele feestweek 3,50 euro.