nieuws

26 mrt 2008, 10:10

Passerende ambulance biedt hulp bij kettingbotsingen Veendam en Pekela

Bij Veendam en Nieuwe Pekela vonden gistermiddag twee kettingbotsingen plaats. Op de Provincialeweg N366 bij Veendam bleek het te gaan om twee afzonderlijke aanrijdingen enkele tientallen meters bij elkaar vandaan. Een waarbij drie auto’s betrokken waren en een waarbij twee auto’s betrokken waren. Toevallig reed een ambulance, met hierin een andere patiënt, langs die eerste hulp verleende.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 25-jarige vrouw uit Winschoten kwam uit de richting van de Ommelanderwijk. Voor haar reden twee andere auto’s die remden. Zij kon ze niet ontwijken en botste er tegenaan.

Een van de bestuurders, een 45-jarige man uit Eexterveenschekanaal kreeg door deze botsing last van zijn rug. Zijn 19-jarige bijrijder uit Stadskanaal had nergens last van en stond al naast de auto. Later kreeg hij toch ook last van zijn rug. Zij werden met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht en moesten daar een nachtje ter observatie blijven. Bij de andere aanrijding bleek niemand letsel te hebben.

De bestuurders kwamen er onderling uit. Twee auto’s van de eerste aanrijding werden afgesleept.
De N366 is enige tijd afgesloten geweest. Op de omleidingsroute op de Zuidwendingerweg bij Nieuwe Pekela raakten vervolgens vier auto’s betrokken bij een aanrijding. De voorste drie remden en een 22-jarige automobilist uit Onstwedde botste tegen zijn voorligger. Van twee auto’s werd het kentekenbewijs ingevorderd, vanwege de grote schade aan de auto’s. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. De politie maakt rapportages van het ongeval.