nieuws

30 sep 2012, 18:06

Parachutist verongelukt in oost-Groningen; hulp voor omstanders

Een 35-jarige inwoner uit Slochteren is vanmiddag dodelijk verongelukt tijdens het parachutespringen. Omstanders die het drama zagen gebeuren hebben hulp aangeboden gekregen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij het paracentrum op het vliegveld op Oostwold is zondagmiddag rond een uur een parachutist om het leven gekomen. Het gaat om een 35-jarige man uit Slochteren.


De politie kreeg omstreeks 13.00 uur een melding van een ernstig ongeval met een parachutist op het vliegveld Oostwold aan de Polderweg in Oostwold. Het slachtoffer maakte deel uit van een groep parachutisten die individueel uit een vliegtuig sprongen. Door nog onduidelijke reden ging er iets fout met de parachute van het slachtoffer. De 35-jarige parachutist maakte een harde landing. Diverse hulpdiensten, waaronder de traumaheli, rukten uit. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Dienst Luchtvaart KLPD


De Dienst Luchtvaart van het Korps Landelijke Politiediensten stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Meerdere toeschouwers, die getuige waren van het ongeval, kregen Slachtofferhulp aangeboden.