nieuws

04 jun 2002, 00:12

Paarden komen om bij boerderijbrand Boven Pekela

Bij een uitslaande boerderijbrand aan de Hoetmansmeer in Boven Pekela zijn vannacht een paard en twee pony’s om het leven gekomen. De bewoonster en haar dochtertje hebben zich tijdig in veiligheid kunnen brengen. Zij werden, samen met twee honden, bij de buren opgevangen. Wel is het meisje in verband met het inademen van rook voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om 03.06 uur kreeg de Meldkamer Ambulancezorg en Brandweer een melding binnen van de brand in Boven Pekela. Er werd direct middelalarm gegeven. De korpsen van Oude Pekela en Nieuwe Pekela werden gealarmeerd en waren, evenals de politie, snel ter plaatse. Aangezien de brandweermensen al op de hoogte waren van de aanwezigheid van paarden in de schuur, werd met man en macht geprobeerd de dieren in de brandende schuur te bereiken. Door middel van het forceren van een muur kon één van de paarden uit de vlammen worden bevrijd. Het dier overleed echter ter plaatse.
Het vuur werd bestreden met 8 stralen. De brandweer kon echter niet voorkomen dat de boerderij volledig in de as werd gelegd. Enkele nabijgelegen woningen kwamen door de brand zonder stroom te zitten. Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan in de schuur van de boerderij. De oorzaak is nog niet bekend.