nieuws

03 jan 2012, 16:04

Overlast en schade door storm

De zware storm van dinsdag zorgt voor veel overlast en schade. De waterschappen hebben maatregelen genomen om wateroverlast te voorkomen en bij de brandweer kwamen veel meldingen binnen van schade door storm.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder andere uit de stad Groningen, Finsterwolde, Stadskanaal en Winschoten kwamen meldingen binnen. In Stadskanaal kwam door de harde wind een deel van de gevel van een woning naar beneden. Op verschillende plekken in de provincies waaiden bomen om.

De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s hebben maatregelen genomen om wateroverlast als gevolg van de hoge waterstanden te voorkomen. Pompen en gemalen in het noorden draaien op volle toeren. De harde wind veroorzaakt volgens de waterschappen weinig problemen, omdat die uit het zuidwesten komt. De verwachting is dat de situatie eind deze week problematischer wordt, omdat het de komende dagen veel gaat regenen.


Waterschap Hunze en Aa’s heeft in Delfzijl de zeesluizen geopend. Zolang het eb is, kan daardoor water op zee worden geloosd. Waterschap Noorderzijlvest in Groningen heeft op verscheidene plekken noodpompen ingezet om het overtollige water af te voeren.