nieuws

09 okt 2011, 13:01

Overlast en racerij bij automeeting Jeverweg in Groningen

Vrijwel iedere zaterdagavond verzamelt zich in de avonduren een grote groep van bestuurders en liefhebbers van sportieve en/of gepimpte auto’s zich in de omgeving van de Jeverweg. Zo ook gisteravond. De politie voerde daarbij een grote controle uit omdat er vaak overlast is en deelde tientallen bekeuringen uit aan de deelnemers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eén automobilist werd geklokt met een snelheid van 124 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren. Ook werd een bestuurder gecontroleerd die nog DNA in verband met een onderzoek moest afstaan. Ten slotte werd van één bestuurder een openstaande boete van 200 euro geïnd. De controle verliep in een gemoedelijke sfeer

Overlast en racerij

De meetings aan de Jeverweg gaan echter gepaard met veel overlast. Bestuurders trekken korte sprints over het parkeerterrein, maken zogenaamde burn outs, veroorzaken onnodig geluid met hun luide geluidsinstallaties en geven zij onnodig veel gas. Een aantal van deze bestuurders maakt zich geregeld schuldig aan racen op de omliggende wegen Bornholmstraat, Bergenweg, Osloweg en Lubeckweg. De overlast en het racen tijdens de meeting heeft al meerdere keren tot ongevallen geleid. Veelal jonge onervaren bestuurders verloren de macht over het stuur. Gelukkig leidden de ongevallen alleen tot blikschade en lichte verwondingen.