nieuws

18 jul 2011, 08:08

Oudste politiepaard van Groningen sterft in harnas

Het oudste politiepaard van Groningen, de 25-jarige Fulco, is zaterdagmorgen in alle vroegte tijdens een actie in de Poelestraat overleden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het dier reed samen met zijn berijdster vanaf de Grote Markt de Poelestraat in op weg naar een vechtpartijtje bij een horecagelegenheid.

De agente en het paard reden in een lichte draf. Ter hoogte van de FEBO zakte de viervoeter ineens door zijn achterbenen en kwam ten val. De ruiter kwam zijdelings onder het paard terecht. Zij hield aan de val een pijnlijke enkel en wat blauwe plekken over. Door de schrik gleed ook het andere politiepaard onderuit en kwam eveneens met zijn berijder ten val.

Het lukte Fulco niet meer om op zijn benen te gaan staan en is ter plaatse overleden. Hartfalen is vermoedelijk de oorzaak van de plotselinge dood van het dier. De dierenarts is ter plaatse geweest en constateerde een natuurlijke dood. Medewerkers van de brandweer hebben het politiepaard opgetakeld.

Het dier is over gebracht naar de politiestallen aan de Sontweg. Fulco was met zijn 25 jaar het oudste paard van de levende have van de Regiopolitie Groningen. Ondanks zijn hoge leeftijd was hij nog zeer goed inzetbaar als allround politiepaard.