nieuws

31 okt 2012, 10:10

Oudste deelnemer Plantsoenloop: ‘Ik doe vooral mee voor mijn plezier’

Komende zaterdag vindt alweer de 55e editie van de Groninger Plantsoenloop plaats. Dankzij de route, die voert langs de vijvers en over de oude vestingwallen van het in herfstkleuren getooide Noorderplantsoen, is dit zonder twijfel de mooiste loop van Stad en Ommeland. En jong en oud kan kan meedoen, want dankzij de verschillende afstanden zal ook dit jaar het deelnemersveld weer zeer gemêleerd zijn. Eén van de oudste deelnemers is de 70-jarige Jan de Weerd uit het Oost-Groningse Bellingwolde, die zijn hardloopbenen voor de eerste keer sinds lange tijd test tijdens een officiële loop. ‘Ik heb vroeger altijd veel gelopen en heb dat sinds kort weer opgepakt, samen met mijn vrouw.’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Waarom Jan de Weerd voor de Plantsoenloop gekozen heeft? ‘De afstand van vier kilometer is voor mij en mijn vrouw perfect. Thuis lopen we die afstand ook ongeveer twee tot drie keer in de week.’ Een echte streeftijd heeft De Weerd nog niet. ‘Ik zie het wel. We lopen vooral voor ons plezier en aangezien ik nog niet eerder heb meegedaan, heb ik ook geen persoonlijk record waarop ik mij kan richten.’

Een andere reden waarvoor De Weerd ervoor koos om zich in te schrijven voor de Plantsoenloop was het goede doel dat eraan verbonden is. ‘Het spreekt me erg aan dat er nauw wordt samengewerkt met de Stichting Kinder Kankervrij (KiKa) en lever daaraan graag mijn bijdrage’, aldus de taaie zeventiger.

Hoe het echtpaar De Weerd en de andere deelnemers het er zaterdag vanaf brengen, kun je natuurlijk zelf gaan bekijken langs de route. Maar echt leuk wordt het natuurlijk pas als je zelf de hardloopschoenen aantrekt en met de massa mee rent door het prachtige Noorderplantsoen.

Inschrijven kan nog altijd op www.plantsoenloop.nl! De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 1, 4 of 8 kilometer en voor de jeugd is er de 2 kilometer lange scholierenloop.