nieuws

17 aug 2009, 07:07

Oudere invalkrachten melden zich bij Mexicaanse griep

Honderden Noord Nederlandse 52-plussers hebben zich aangemeld om aan het werk te gaan, mocht de Mexicaanse griep deze herfst toeslaan. Dat meldt het Groningse arbeidsmarktbureau BuroDat maandag. Het bureau deed begin augustus een oproep aan 52-plussers zich te melden om de gaten op te vullen die bij de verwachte pandemie zullen ontstaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bureau is speciaal op zoek naar de oudere werknemers omdat ze minder vatbaar zijn voor de Mexicaanse griep. 52-plussers hebben namelijk de Aziatische griep van 1957 meegemaakt en zijn daarom minder vatbaar voor het Mexicaanse griepvirus. Daarnaast zijn veel 52-plussers ervaren werkkrachten met veel vrije tijd.

,,De aanmeldingen lopen uiteen van ouderen die met pensioen zijn gegaan en weer aan het werk willen tot mensen die rentenieren en willen helpen waar het maar kan'', zegt BuroDat-directeur Eric Datema. ,,We krijgen ieder moment aanmeldingen binnen''.

Het bureau zoekt 52-plussers in Noord-Nederland voor de categorieën zorg, onderwijs, techniek, horeca, bouw en transport.