nieuws

26 nov 2011, 11:11

Oude Groninger moordzaken Saskia Bont en Harry Roo bij Peter R. de Vries

De onopgeloste moord/doodslag op Saskia Bont uit 1995 staat zondag 27 november centraal in het programma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Ondanks een groot rechercheonderzoek is de zaak nooit opgelost. Mogelijk dat aandacht in het misdaadprogramma nieuwe informatie geeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaak Saskia Bont


Antoinette (Saskia) Bont, destijds 24 jaar oud, werkte als straatprostituee in Groningen. Zij liet zich Saskia noemen. Op 31 juli 1995 werd haar romp in het water van het Winschoterdiep bij Zuidbroek aangetroffen. Drie dagen later, op 3 augustus, werden de armen en benen van Saskia aangetroffen in een soort sporttas in het water van het Peizerdiep, in de vroegere gemeente Peize. De sporttas waarin haar armen en benen zaten, kwam overeen met een sporttas die door het energiebedrijf Edon als kerstpakket was uitgegeven. Saskia werd kort voor haar dood voor het laatst gezien op ‘de baan’ in Groningen (omgeving van de singels).

Zaak Harry Roo


In deze uitzending wordt ook een link gelegd met de moord op de Groninger coffeeshophouder Harry Roo. Op 5 augustus 1995 werden lichaamsdelen van Roo in een riviertje bij Bremen (Duitsland) teruggevonden. Tijdens het onderzoek van de recherche werden twee kennissen van Roo opgepakt. Op aanwijzing van een van de verdachten werd de romp van Roo in november van datzelfde jaar gevonden, wederom in de buurt van Bremen. De twee zijn veroordeeld en hebben hun straf uitgezeten. De zaak Roo vertoont overeenkomsten met de zaak Bont. Mogelijk dat het misdaadprogramma nieuwe informatie oplevert voor de onopgeloste zaak van Saskia Bont. Tijdens de uitzending van 4 december a.s. gaat Peter R. de Vries dieper in op de zaak Harry Roo.

Cold Case Team


De onopgeloste moord op Saskia Bont is een van de zaken die het Cold Case Team in onderzoek heeft. Het team is onderdeel van de divisie Recherche Ondersteuning van SSC-Noord en werkt voor de drie noordelijke korpsen: Groningen, Drenthe en Fryslan.