nieuws

08 sep 2010, 13:01

Oud-wethouder Peter Verschuren (SP) verlaat Groningse gemeenteraad

Oud-wethouder Peter Verschuren (SP) heeft vandaag laten weten te zullen stoppen als gemeenteraadslid in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de raadsvergadering van 29 september neemt SP-raadslid Peter Verschuren afscheid van de Groningse gemeenteraad. Verschuren is raadslid vanaf 1988, met een onderbreking van 2006 tot april 2010 toen hij wethouder van Sociale Zaken was.

In zijn ontslagbrief geeft Verschuren aan dat hij moeilijk vindt om zich na het wethouderschap weer ten volle in te zetten als raadslid. ‘Ik mis een deel van de gedrevenheid en de gretigheid om het bestuur te controleren die een goede volksvertegenwoordiger kenmerken. Ik heb daarom besloten mijn zetel op te geven, zodat een nieuw, fris raadslid er optimaal gebruik van kan maken.’

Verschuren blijft actief voor de SP, onder andere als bestuurslid van de afdeling Groningen.


Peter Verschuren wordt opgevolgd door Jimmy Dijk, een 24 jarige bijna afgestudeerde socioloog.

 

 

 

Hieronder de brief van Peter Verschuren;

 

Geachte heer Rehwinkel, beste Peter,

Na ruim achttien jaar als raadslid en vier jaar als wethouder een bijdrage geleverd te hebben aan het bestuur van de stad, heb ik besloten met ingang van de raadsvergadering van 29 september te stoppen met het raadslidmaatschap. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik het moeilijk vind om me –na het wethouderschap—weer ten volle in te zetten als raadslid. Ik mis eenvoudigweg een deel van de gedrevenheid en de gretigheid om het bestuur te controleren en corrigeren die een goede volksvertegenwoordiger kenmerken. Ik heb daarom besloten mijn zetel op te geven, zodat een nieuw, fris raadslid er optimaal gebruik van kan maken. Ikzelf zal mijn bijdrage aan een menselijke, sociale samenleving vanaf nu als actief SP-lid op een andere wijze vormgeven.

Ik dank jou, het college en de hele raad voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren.