nieuws

02 mrt 2010, 10:10

Oud-Stadspartijraadslid Spieker stemt Partij van de Arbeid

Oud-fractievoorzitter van de Stadspartij Geert Spieker stemt bij de gemeenteraadsverkiezingen op de PvdA. Dat maakte hij gisteren bekend. 'De PvdA heeft me gevraagd over jeugdbeleid mee te denken in het verkiezingsprogramma. En veel van wat ik heb aangedragen, is ook overgenomen', zegt Spieker, die werkzaam is in het jongerenwerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stemverklaring van Spieker is opvallend omdat hij eerder fractievoorzitter van de Stadspartij was. "De Stadspartij is niet meer mijn partij, ik ben ook geen lid meer", zegt hij daar zelf over. "Jammer, ik heb zeven jaar voor die partij geknokt, maar ik vind niet dat ze er nog zijn voor het algemeen belang. Ik vind dat ze bezig zijn met eigen belang. Dus ik stem er niet meer op."

De keuze voor de PvdA lag voor de hand. "Ik had de keus uit twee partijen, de SP en de PvdA. Ja, met de VVD-raadsleden kan ik het goed vinden, maar de partij past niet zo bij mij. Ik ben toch een jongen uit een volkswijk, hè."

Naast de tevredenheid over de plannen van de PvdA met jongeren en de bestrijding van jeugdwerkloosheid speelde ook de goede persoonlijke omgang met PvdA-raadsleden een rol. "Ik heb van de PvdA veel steun gehad in de tijd dat ik nog in de raad zat. Mohn Baldew en Bert Oost hebben me veel geleerd."

Spieker vindt het belangrijk dat de PvdA weer de partij wordt 'die ze ooit waren'. "De PvdA moet weer een arbeiderspartij worden. En ik vind dat er een frisse wind door de PvdA waait, al hebben ze nog een lange weg te gaan, willen ze ooit weer de partij worden die ze ooit waren."