nieuws

17 jun 2002, 00:12

Oud-Groninger plotseling met Elvis-hit op één in Engeland

Dj Tom Holkenborg, alias Junkie XL en oud-Groninger, is zondag met een eigentijdse versie van een Elvis Presley-lied uit het niets op nummer één van de Britse top 75 binnengekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarmee is de Amerikaanse zanger, 25 jaar na zijn dood, recordhouder, aldus de Nederlandse hitdeskundige J. van Slooten. Sinds 1977 deelde Elvis het record met The Beatles, die zeventien keer de eerste plaats in de Britse hitlijst haalden.
De oorspronkelijke versie van A Little Lesse Conversation stamt uit 1968. De remix van Holkenborg was te horen in de Amerikaanse speelfilm Ocean's Eleven. Daarna gebruikte sportklerenfabrikant Nike de muziek voor een van zijn reclamespots.
Het is het eerste nummer van Elvis dat met toestemming van zijn familie is gemixt. Holkenborg moest wel zijn artiestennaam aanpassen wegens de relatie met drugs. De single is daarom uitgebracht onder de naam JXL. A Little Less Conversation staat in Nederland in de top tien van de Mega Top 100.
De productie van JXL is de zesde Nederlandse nummer 1-hit in Groot-Brittannië. De Limburgse groep Pussycat beet in 1976 de spits af met Mississippi.