nieuws

25 jul 2012, 11:11

Oud gemeenteraadslid en CDA-prominent Alfons Dölle overleden

Het voormalig Groningse raadslid en CDA-prominent Alfons Dölle is afgelopen dinsdag overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Dölle zat van 1978 tot 1994 in de gemeenteraad van Groningen. Daarna nam hij tot 2011 zitting in de Eerste Kamer. De politicus hield zich destijds vooral bezig met Binnenlandse Zaken, daarnaast was hij lid van de vaste commissie voor Algemene Zaken en Huis der Koningin.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alfons Dölle, geboren in Ulft, was tevens hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Hij studeerde van 1965 tot 1972 sociologie en rechten aan diezelfde universiteit. In 1988 promoveerde hij aan de RuG met een proefschrift over ongeschreven staatsrecht.

De Groningse burgemeester Peter Rehwinkel reageerde via Facebook op het overlijden van Dölle. Rehwinkel: ‘Nu weer verdrietig bericht over overlijden Alfons Dolle na hartaanval. Zowel bij vakgroep Staatsrecht RUG als in Eerste Kamer collega van hem geweest. Alfons blijft me bij als een erudiete en correcte man. Ik wens zijn vrouw Dineke, verdere familie/bekenden en het CDA alle sterkte toe.’

Alföns Dölle is 65 jaar geworden.