nieuws

16 nov 2011, 09:09

Oud-directeur North Refinery Delfzijl door politie verhoord

De oud-directeur en een personeelslid van olieverwerkingsbedrijf North Refinery uit Delfzijl zijn door de politie gehoord in verband met een onderzoek naar overtreding van de milieuwetgeving. North Refinery verwerkt jaarlijks ruim 200.000 ton oliehoudende producten tot nieuwe grondstoffen en energie en zou zich niet aan de milieuregels hebben gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De oud-directeur  en een personeelslid van het bedrijf hebben zich gisteren zich gemeld op het politiebureau in Zwolle voor verhoor inzake het strafrechtelijk vooronderzoek tegen North Refinery en haar oud bestuurder(s).

De nieuwe directie van North Refinery verleent haar volledige medewerking aan het vooronderzoek en ook de betrokken medewerkers krijgen hiervoor de benodigde ruimte, zo laat het bedrijf weten in een persverklaring.

Het strafrechtelijk vooronderzoek richt zich op de periode voor het aantreden van de nieuwe directie. Inhoudelijk kan de directie in dit stadium van het vooronderzoek dan ook geen mededelingen doen. Ook daar er nog weinig tot niets bekend is over de inhoud van de verdenkingen.

North Refinery

Het bedrijf biedt een totaaloplossing voor oliehoudende vraagstukken.

North Refinery is behalve producent ook actief als trader voor oliehoudende producten en brandstoffen. Bij ons bedrijf werken dagelijks ruim 50 medewerkers en wij zijn actief in de meeste Europese landen. Respect voor het milieu en de toekomstige behoefte aan grondstoffen zijn onze drijfveer om afval een tweede leven te geven als grondstof voor nieuwe producten.