nieuws

12 mrt 2002, 00:12

Oud-directeur Niemeijer eind maart gehoord

Oud-directeur T. Helperi Kimm van de Groningse tabaksfabrikant Theodorus Niemeyer wordt 28 maart voor de rechtbank in Assen door advocaat M. de Witte aan de tand gevoeld. De letselschadeadvocaat wil bewijs verzamelen voor een civiele rechtszaak die zieke rokers uit Barendrecht en Vianen tegen de fabrikant willen aanspannen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De dagen 28 en 29 maart staan in teken van verhoren om te achterhalen of het roken van Samson-shag, dat door Niemeyer wordt geproduceerd, schadelijk voor de gezondheid is en of de zieke rokers dit hadden kunnen weten. Zij menen dat de fabrikant de gevolgen van het roken altijd heeft verzwegen.
Helperi Kimm was in 1955 tot 1981 topfunctionaris bij Theodorus Niemeyer. Na de oud-directeur zullen nog drie oud-medewerkers worden gehoord, die in de periode van 1960 tot en met 1980 bij de tabaksfabrikant werkzaam zijn geweest.
De Witte wil alleen maar oud-managers ondervragen, omdat volgens de advocaat de mensen van de werkvloer naar geweten hun werk hebben gedaan en met rust gelaten moeten worden.
Vorig jaar werden in dezelfde zaak al een aantal huidige topfunctionarissen van Niemeyer aan de tand gevoeld, onder wie president-directeur P. Schulte en president-commissaris P. Leeflang.