nieuws

25 jul 2017, 16:04

Otter doodgereden bij Julianaplein: Het Groninger Landschap wil maatregelen

Otter doodgereden bij Julianaplein: Het Groninger Landschap wil maatregelen

Op de snelweg A7, ter hoogte van het Gasunie-gebouw, is onlangs een otter doodgereden. Dat meldt de stichting Het Groninger Landschap. Het is de tweede keer in korte tijd dat op de A7 in de buurt van Groningen een otter sneuvelt. Het Groninger Landschap wil daarom dat er maatregelen worden genomen die het voor de dieren veiliger maakt om zich tussen leefgebieden te verplaatsen.

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Het Groninger Landschap worden er in de provincie Groningen te veel otters overreden. Zo werd enkele weken geleden nog een dode otter aangetroffen bij de afrit Leek.

Volgens de stichting worden de otters vooral aangereden als ze op zoek zijn naar nieuw leefgebied. Er zouden te weinig verbindingspassages zijn en de passages die er zijn, worden volgens Het Groninger Landschap niet altijd goed ingericht, waardoor de otter er toch voor kiest om via de weg de overkant te bereiken.


Dit lijkt volgens de stichting ook het geval bij het Julianaplein.  Daarom gaat het Groninger Landschap samen met de gemeente Groningen,  de provincie Groningen en eventueel naastliggende eigenaren in gesprek of er een oplossing bedacht kan worden om te voorkomen dat meer otters worden doodgereden.