nieuws

26 nov 2001, 00:12

Organisatie ‘Gironingen’ komt nu al miljoen tekort

De organisatie van het wielerevenement de Gironingen, die er voor heeft gezorgd dat deze wereldberoemde Ronde van Italië dit voorjaar in Groningen start, komt een miljoen tekort. Voor de tweede keer doet deze organisatie daarom een beroep op het provinciebestuur, om nog eens een miljoentje bij te passen. Dat meldt vandaag Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht op Radio Noord gaat het om het tweede miljoen gulden dat gevraagd wordt, want eerder werd ook al een miljoen gulden steun gevraagd. De provincie bleek de eerste keer bereid om diep in de buidel te tasten, vooral vanwege de gigantische promotionele waarde die de start van de Giro voor stad en provincie Groningen heeft. ’Maar het lijkt er op dat de organisatie de zaak financieel niet rond kan krijgen. Daarom wordt nóg een miljoen gevraagd, vooral voor het randgebeuren’ meldt Radio Noord.
De politieke partijen in de staten van Groningen zijn verrast en zijn voorlopig niet bereid om nu al een miljoen gulden extra op tafel te leggen. Vooral de SP is fel tegen. Volgens het bericht reageerde verantwoordelijk gedeputeerde Bleker (CDSA) door zich ‘ van de domme’ te houden, waardoor het niet zeker is hoe de provincie staat ten opzicht van de subsidie.