nieuws

28 jan 2002, 00:12

Oranje- tango van 48 uur in Groningen

De gezamenlijke dansscholen in Groningen komen ter gelegenheid van het prinselijke huwelijk op 2 februari in Groningen met een uniek evenement: een tango-marathon die maar liefst 48 uur duur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle dansscholen, instellingen en personen die in Groningen bezig zijn met de Argentijnse Tango hebben de krachten gebundeld om ter gelegenheid van het huwelijk van het prinselijk paar een gratis programma te presenteren voor dansers en niet-dansers. Zwaartepunt is een uitgebreid programma op 2 februari in La Pasión, Nieuwe Boteringestraat 64 De aftrap vindt plaats op vrijdagavond 2 februari om acht uur in Ocho de Mayo en de Marathon eindigt zondagavond met een tangosalon in het Schimmelpenninckhuis, Oosterstraat 53.
Het is de bedoeling van de marathon om heel Groningen in de greep van de tango te krijgen. Daarom zij er onafgebroken proeflessen van de verschillende tangodansscholen, muziek- en dansoptredens en diverse inloop-salons. Ook is er informatiemateriaal van de dansscholen en andere betrokkenen aanwezig. TV uitzendingen van het huwelijk kunnen in La Pasión worden gevolgd. Zowel vrijdagnacht als zaterdagnacht is er gelegenheid voor gratis overnachting, mits men zich vóór 31 jan. aanmeldt (via 06-53728157).
Deze bundeling van krachten is dé kans voor iedereen om kostenloos kennis te maken met het opwindendste aspect van de Argentijnse cultuur: de Tango. Iedereen kan zo binnenlopen. Ook voor de proeflessen hoeft men zich niet aan te melden. Alle programma-onderdelen zijn gratis.