nieuws

28 jan 2009, 09:09

Opwinding over vagina’s in Groningen

De reizende tentoonstelling Mea Vulva/Mooi Kut over het vrouwelijk geslachtsdeel, die momenteel in Groningen te zien is, zorgt voor behoorlijk wat opwinding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de expositie laten dertig kunstenaars in hun werk hun visie op schaamlipcorrecties en vrouwenbesnijdenissen zien. ,,We willen met ons werk aandacht vragen voor deze vreselijke praktijken. Onze kunst is een ode aan de vagina en dat proberen we met humor over te brengen'', aldus een van de kunstenaars.

Volgens organisator Jacob Bos leidde de expositie in Groningen tot behoorlijk wat gedoe. ,,De christelijke gemeenschap heeft enorm geageerd. De mensen spreken er schande van, maar goed onderbouwde kritiek ontbreekt eigenlijk'', aldus Bos.

Bos weet ook te vertellen dat de tentoonstelling eenmaal is geweigerd. In het Belgische Westmalle wilden ze Mea Vulva liever niet tentoonstellen. ,,Maar de tentoonstellingruimte was in een klooster. Dat kan er natuurlijk ook mee te maken hebben'', aldus Bos.

De tentoonstelling is ook nog te zien in Emmen en vervolgens in België. ,,Alleen de ondertitel 'Mooi Kut' moeten we in België weglaten. Verder wordt onze expositie enthousiast ontvangen'', zegt kunstenares Bork.