nieuws

08 mrt 2010, 21:09

Opvang en nazorg voor familie en collega’s omgekomen brandweerman in Veendam

Direct nadat bekend werd dat brandweerman en medewerker van de gemeente Wiebe de Vries bij een grote brand in het centrum van Veendam om het leven is gekomen, zijn de gemeente Veendam en de Hulpverleningsdienst Groningen een opvang- en nazorgtraject opgestart. De komende dagen, zeker tot aan de begrafenis, zullen in het teken van dat traject staan. Uiteraard is er veelvuldig contact met de familie van het slachtoffer en de collega’s van het brandweerkorps van Veendam. De verslagenheid is enorm. In het gemeentehuis van Veendam wordt een condoleanceregister geopend. Medewerkers en andere belangstellenden kunnen hier tijdens openingstijden van het gemeentehuis hun medeleven betuigen. Het register blijft in ieder geval tot na de uitvaart liggen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdagavond wordt in Parkzicht een bewonersbijeenkomst georganiseerd voor de inwoners van Veendam, voornamelijk de direct omwonenden van het centrum. Deze laatste groep wordt via een huis-aan-huisbrief van de gemeente uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst geven gemeente, politie en brandweer een toelichting op de gebeurtenissen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
De uitvaart van het slachtoffer wordt in samenspraak tussen de familie, de gemeente en de brandweer georganiseerd. Op dit moment is nog onbekend wanneer de uitvaart plaatsvindt.