nieuws

03 okt 2012, 09:09

Opstelten brengt vanmiddag bezoek aan Haren

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie brengt woensdagmiddag een bezoek aan de gemeente Haren, anderhalve week geleden het toneel van het totaal uit de hand gelopen Facebookfeest. Opstelten spreekt in het Groningse dorp met politiemensen, ondernemers en inwoners.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook ontmoet hij burgemeester Rob Bats, korpschef Oscar Dros en hoofdofficier van justitie Hessel Schuth. Verder maakt de minister een wandeling door Haren.

Opstelten heeft bewust gewacht met een bezoek aan het Groningse dorp, omdat hij burgemeester Rob Bats van Haren niet voor de voeten wilde lopen. ,,We storen de burgemeester in crisistijd niet met obligate vragen als: kan ik nog ergens mee helpen?'' zei de minister kort na de rellen.

De Nederlandse Politiebond (NPB) dringt er bij Opstelten op aan om het onderzoek van de commissie-Cohen, die uitzoekt hoe het in Haren zo ver heeft kunnen komen, te versnellen. Job Cohen zei eerder deze week dat hij verwacht een half jaar nodig te hebben. Volgens de NPB moet in ieder geval een deel van het onderzoek, zoals de manier waarop de politie en gemeente actie hebben ondernomen, in anderhalve maand zijn afgerond.