nieuws

22 jan 2012, 21:09

Opsporing moeder vondelingetje Groningen geslaagd na tientallen tips

Het is de Groninger politie gelukt een 40-jarige vrouw te vinden die heeft toegegeven de moeder te zijn van een baby die zaterdag bij de politie te vondeling werd gelegd. Dat was de ontknoping van een zaak die de politie het hele weekend bezig heeft gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw die zaterdagavond een baby te vondeling legde naast het politiebureau in Groningen is door de politie opgespoord. De vrouw verklaarde zelf de moeder van het kind te zijn. De politie heeft de vrouw opgespoord door de vele tips die vandaag bij de politie binnenkwamen.


Zaterdagavond zag een getuige hoe een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau. Het kind was warm verpakt in een grote zwarte bontsjaal. De getuige alarmeerde direct politieagenten. Zij ontfermden zich over de baby.

Zwarte bontsjaal


Naar aanleiding van de media-aandacht kreeg de politie zaterdag en zondag ruim 23 tips binnen. Meerdere getuigen verklaarden de vrouw en haar baby te hebben gezien in de omgeving van het UMCG en het Centraal Station in Groningen. Alle getuigen sloegen aan op de grote zwarte bontsjaal en het harde huilen van een baby.

De politie kreeg in de loop van zondag een goed beeld van de vrouw. Na een gedegen rechercheonderzoek werd een 40-jarige vrouw uit de gemeente De Marne zondagavond rond 19:00 uur in haar woning aangetroffen. Zij verklaarde tegenover de recherche dat zij de moeder was van het vondelingetje.

Hulp


De politie heeft de moeder opgevangen en haar overgedragen aan professionele hulpverlening. Zij wordt voor een medisch onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht. Daar zal moeten blijken of de vrouw de biologische moeder is van het kind. Later zal de politie met de vrouw spreken over haar motieven waarom zij de baby had achtergelaten.