nieuws

13 nov 2009, 20:08

Oproepschema vaccinatie kinderen Groningen bekend

GGD Groningen heeft negen locaties in de provincie vastgelegd om de kinderen en huisgenoten van jonge baby’s te vaccineren tegen Nieuwe Influenza A.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit gebeurt in de week van 23 tot en met 27 november en van 14 tot en met 18 december. Het gaat om alle kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en de huisgenoten van baby’s van 0 tot en met 5 maanden. De oproepschema’s zijn vanaf vandaag te bekijken op de site van GGD Groningen: ggd.groningen.nl/vaccinatie. De persoonlijke uitnodiging van het ministerie van VWS volgt in de loop van volgende week.

Locaties
De vaccinatielocaties bevinden zich in Veendam, Leek, Stadskanaal, Warffum, Hoogezand, Appingedam, Finsterwolde en Groningen (twee locaties). Iedereen die een oproep krijgt, wordt twee keer op dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip gevaccineerd. Eén keer in de eerste week (week 48) en één keer in de tweede week (week 51).

Oproepschema’s
De uitnodiging die in de loop van volgende week op de mat valt, bestaat uit een brief, twee registratiekaarten, een bijsluitbrief met plaats en tijd en een folder met achtergrondinformatie. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie kan in de bijsluitbrief van de GGD lezen waar en wanneer de vaccinaties plaatsvinden.

Informatielijn
Mensen die vragen hebben over de locatie en het tijdstip van de vaccinaties, kunnen terecht bij het informatienummer Nieuwe Influenza A van GGD Groningen: 050-3674545. Dit nummer is geopend tijdens kantooruren en de komende twee weekenden van 10.00 tot 15.00 uur. Alle schema’s, een lijst met veelgestelde vragen en natuurlijk alle actuele informatie zijn te vinden op ggd.groningen.nl/vaccinatie.