nieuws

06 feb 2008, 19:07

Oproep voor creatieve “revolutie” in Groningen: New Grrunnen uitgeroepen

Groningen moet zich niet te veel op de Randstad richten. Maar ook niet te veel op het oosten. De grootste stad van het Noorden moet zich richten op datgene waar Groningen altijd sterk in is geweest: creativiteit en originele initiatieven. Vanuit de creatieve sector in Groningen is er een nieuw initiatief gelanceerd om spannende ideeën en plannen te stimuleren. “We roepen alle doeners en denkers van Groningen op de toekomst in eigen hand te nemen. We willen vrij denken over een ander, zelfstandig en zelfverzekerd Groningen.We noemen het New Grrunnen, een land met onbegrensde mogelijkheden net als New Zealand of New Babylon”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de initiatiefnemers “broeit er iets in Groningen”. “We vragen ons af bij wie we horen. Maar of je nu naar het oosten of het westen kijkt: Grunnen ligt in ieder geval in het midden! Het is tijd voor verandering. Niet vragen: "wie gaat er nu dan voor ons zorgen?", maar vragen "wat kunnen we zelf, wat kan Groningen onafhankelijk?".

Na 414 jaar wingewest te zijn geweest gaan we nu onze eigen vruchten plukken.
We hebben op onze beurt gewacht en zijn overgeslagen. Tijd voor een ander spel met eigen regels.

“We roepen alle doeners en denkers van Groningen op de toekomst in eigen hand te nemen. We willen vrij denken over een ander, zelfstandig en zelfverzekerd Groningen.
We noemen het New Grrunnen, een land met onbegrensde mogelijkheden net als New Zealand of New Babylon. We hebben de stad, het ommeland, de horizon, de zon, de zee, het wad, het gas, de superkabel, de havens, een ziekenhuis, een brouwerij, een vliegveld, veel kennis en heel veel jeugdig elan. Wat kunnen we hier niet allemaal mee doen!?!”

“We willen dromen en we willen doen. We roepen iedereen op nieuwe plannen te maken. Geen oude koeien, geen stokpaardjes, geen politiek maar nieuwe ideeën voor New Grrunnen. Wij gaan ervoor zorgen dat die plannen gehoord worden, wij gaan mensen met ideeën bij elkaar brengen en wij gaan een manifestatie houden met alle New Grrunnegers waar we dat New Grrunnen laten zien.

Word ook een New Grrunneger en bouw mee aan New Grrunnen!
U hoort nog van ons!!!”