nieuws

30 jan 2012, 14:02

Oproep Dekker tot dragen boerka roept irritatie op

Wethouder Karin Dekker (GroenLinks) heeft vrouwen via Twitter opgeroepen om in actie te komen tegen het boerkaverbod. Dekker wil zelf een boerka aantrekken om zo te protesteren tegen het verbod dat het kabinet afgelopen vrijdag afkondigde, laat ze weten via Twitter. Dekker hoopt dat er nog meer mensen zijn die haar voorbeeld gaan volgen als het boerkaverbod definitief wordt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fractie van de PVV spreekt schande van Dekkers tweet. Matthijs Jansen van de PVV roept Dekker op op om ezelsoren te dragen in plaats van een boerka. “Niet alleen staan deze haar beter, ze passen ook bij haar beleid”, aldus de partij.

Ook de JOVD roept bij monde van Lianne Dijkstra de oproep van Dekker ‘wethouder onwaardig’. "Je kunt het eens zijn met het Boerkaverbod of niet, een wethouder die oproept om de wet te gaan overtreden slaat natuurlijk nergens op", aldus de jongerenafdeling van de VVD. De jonge liberalen hopen dan ook dat Dekker wordt opgepakt wanneer ze werkelijk met boerka en al het stadhuis binnen wandelt.

Ook bij GroenLinks zijn er vraagtekens. Zo vraagt Tweede Kamerlid Tofik Dibi Dekker via Twitter of er geen andere manier is om te protesteren 'zonder een wandelende gevangenis aan te trekken?'.