nieuws

24 nov 2010, 15:03

Opnieuw vangpoging pelikaan Groenerick

Komende dagen worden er opnieuw pogingen ondernomen de ontsnapte pelikaan Groenerick te vangen. Het dier zag eind juli tijdens een roofvogelshow in safaripark Beekse Bergen zijn kans schoon en ging er vandoor. Sindsdien bivakkeert hij in het Leekstermeer in Leek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nu het koude weer zijn intrede doet en de vissen in het meer steeds dieper gaan zwemmen, wordt het voor Groenerick lastiger zijn dagelijkse portie vis te vangen, meldde een woordvoerder van het park woensdag. Medewerkers van Beekse Bergen hopen daarom dat de hongerige Groenerick te lokken is met verse vis. De medewerkers reizen daarvoor niet zelf af naar Leek maar hebben een boer uit de omgeving gevraagd te proberen of de pelikaan met vis op het droge te krijgen is. Mocht dat lukken, dan staat er een speciale vangkooi klaar.

Het safaripark heeft al talloze pogingen gedaan Groenerick te vangen, maar tot nu toe zonder succes. Eerder al werden zijn ‘showmaatjes’ Roderick en Blauwerick naar het Noorden gereden in de hoop dat zij Groenerick mee konden lokken. Deze twee pelikanen ontsnapten eveneens in juli. De ene vogel keerde uit zichzelf terug naar het park en de andere werd gevangen door een boer in Den Oever.