nieuws

08 nov 2008, 09:09

Opnieuw ( kleine ) aardbeving in Groningen; ongerustheid groeit

Een week na een forse aardschok in Westeremden heeft zich vrijdag opnieuw een aardschok voorgedaan in Groningen. Deze werd vooral gevoeld in het dorpje Garsthuizen, een paar kilometer van Westeremden. Bewoners hoorden omstreeks zes uur een hard knal . ‘Ach, het zal wel weer een aardschok zijn’, aldus een van de inwoners, die er langzaam maar zeker aan gewend raken. Andere inwoners dachten dat iemand een deur keihard dicht knalde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een medewerkster van het KNMI ging het om een beving van 2,2 op de schaal van Richter. Volgens haar heeft de beving waarschijnlijk niets te maken heeft met de aardschok van een week geleden bij Westeremden. Over schade in Garsthuizen is nog niets bekend.


Aardschokken van 2,2 op de schaal van Richter komen vijf tot toen leer per jaar voor in dit gebied. De beving van een week eerder was aanzienlijk krachtiger, met ruim 3 op de schaal van Richter.
Toch begint de ongerustheid in Garsthuizen en omgeving wat te groeien. Mensen beginnen zich meer zorgen te maken over de invloed van de schokken op hun woningen.