nieuws

11 jul 2002, 00:12

Opnieuw kilometerslange files in Groningse binnenstad ; woensdagavond enorme drukte

Opnieuw heeft zich in Groningen kilometerslange filevorming voorgedaan ten gevolge van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Dat gebeurde ook al maandagavond. Dinsdag viel die overlast door onverklaarbare redenen enorm mee en bleven de gevreesde files grotendeels uit Maar woensdagavond was het weer bal, wellicht vanwege het slechtere weer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toen begon de filevorming al vanaf ’s middags half vier. Daarbij deed de filevorming zich vooral voor in de binnenstad, op de westelijke ringweg en op de noordstrook van de zuidelijke ringweg. Het is niet duidelijk waarom de files dinsdagavond uitbleven en er woensdagavond opeens wel weer waren. De Stationsweg, Steentilstraat, Meeuwederweg; op de meeste uiteenlopende straten in en naar de binnenstad was er tussen vier en half zeven geen doorkomen aan. De automobilisten moesten hun ziel in zaligheid bezitten en ze deden dat ook: gestaag trokken vele duizenden slakkengang in hun auto door de binnenstad.
Overigens viel er nog een andere tegenvaller te noteren. De heiwerkzaamheden voor de aanleg van de eerste helft van een tunnel onder de Julianaweg liepen vertraging op. Daardoor moest er dinsdagavond tot omstreeks twaalf uur verder worden geheid, tot verdriet van de omwonenden.