nieuws

16 nov 2007, 16:04

Opnieuw demonstratie scholieren Groningen

Enkele honderden scholieren hebben vrijdag in Groningen opnieuw gedemonstreerd tegen de volgens hen te hoge werkdruk en het gebrek aan kwaliteit in het voortgezet onderwijs. Volgens de Regiopolitie Groningen verliep de demonstratie rustig maar wel werden vier jongeren meegenomen naar het politiebureau, onder meer wegens het afsteken van vuurwerk. Het was de tweede dag dat scholieren in Groningen demonstreerden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donderdag ontstonden er ongeregeldheden in Groningen, maar volgens de woordvoerder van de Regiopolitie Groningen verliep het proest vrijdag over het algemeen rustig. Aanvankelijk was er een demonstratie op de Grote Markt, maar omdat daar een warenmarkt was werd de demonstratie verplaatst naar de Ossenmarkt. Daar werden de scholieren toegesproken door de Groningse wethouder van onderwijs Van Schie (PvdA).

Na afloop van de demonstratie gingen de meeste jongelui naar huis. Maar enkele staken vuurwerk af en daarom werden drie van hen meegenomen naar het politiebureau waar ze een bekeuring kregen. Een vierde persoon, een meisje, kreeg een bekeuring wegens het opgeven van een valse naam. ‘De jongelui hebben zich over het algemeen rustig gedragen. Zij hadden begrip voor ons als politie en wij voor hen’, aldus de woordvoerder van de Regiopolitie Groningen.