nieuws

15 apr 2009, 08:08

Opnieuw brand in oost-Groningen: IJssalon Veendam in vlammen op

Voor de negende keer in korte tijd is er brand gesticht in oost-Groningen. Gisteravond brandde een ijssalon in Veendam af. Twee weken geleden was er al een poging tot brandstichting in de ijssalon aan het Veenlustplein, maar gisteravond was het dus wel raak. Het vuur in de IJssalon begon om iets voor negen uur. De politie moest veertig woningen in een flat boven de salon in de Veenlustpasssage ontruimen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit gebeurde uiteindelijk niet, al brandde de ijssalon helemaal uit. Rond elf uur kon het sein brand meester worden gegeven. De hulpverleningsdiensten moeten nog besluiten of de vijftig bewoners vannacht alweer thuis kunnen slapen.

Over oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche begint in de loop van woensdag met sporenonderzoek, zo meldde de politie woensdag.


De politie kan dan ook nog niet zeggen of er mogelijk sprake is van brandstichting. Ook is het nog niet bekend of er een relatie is met de brand in winkelcentrum Autorama in Veendam in de nacht van zaterdag op zondag. De politie gaat ervan uit dat deze brand is aangestoken.

Ook in het nabijgelegen Menterwolde moest de brandweer recent zeven branden bestrijden. De gemeente Menterwolde organiseert komende tijd een aantal spreekuren waar verontruste bewoners hun vragen kwijt kunnen aan burgemeester Van Zuijlen en wethouder Velthuis. De eerste bijeenkomst vindt woensdagavond plaats in Noordbroek.
 

 


\Het is de achtste brand in korte tijd in Oost-Groningen. In de nabijgelegen gemeente Menterwolde moest de brandweer recent zeven branden bestrijden, en in Veendam woedde zondagochtend brand in een filiaal van Albert Heijn. De politie heeft echter niet bevestigd dat er een verband is tussen de branden.


Twee weken geleden hebben onbekenden ook al geprobeerd brand te stichten in de ijssalon aan het Veenlustplein. Twee teams van de politie onderzoeken de reeks branden in Menterwolde en Veendam.