nieuws

29 jun 2011, 11:11

Opnieuw aanhouding in moordzaak Derk Kiers

De politie heeft woensdagochtend een 41-jarige man uit Veendam aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank. Volgens de politie gaat het om een bekende van het slachtoffer. Kiers werd op 3 januari dood aangetroffen in zijn woning.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man wordt woensdag door de politie gehoord. De aanhouding is het gevolg van nieuwe informatie uit het politieonderzoek en een anonieme tip, aldus een woordvoerster. De man is in zijn woning in Veendam aangehouden.

Eerder al werden een 37-jarige vrouw en een 29-jarige man aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar worden nog steeds al verdachten gezien. Volgens de politie is de woensdag aangehouden man een bekende van de andere twee verdachten.


De politie werkte afgelopen maanden met vijftien rechercheurs aan de zaak. Er werd onder meer een getuigenoproep op YouTube gezet en een sloot in de buurt van de woning van Kiers is door duikers doorzocht. Ook werd er een beloning van 10.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader. Volgens de politie is de beloning nog steeds van kracht.