nieuws

23 mrt 2009, 09:09

Opmerkelijke gevouwde vormen in CBK Groningen

De meeste mensen komen in hun leven niet verder met vouwen dan een papieren vliegtuigje. Maar er zijn ook mensen die vouwen tot kunst weten te verheffen. Resultaten van de inspanningen van deze vouwkunstenaars zijn binnenkort te bewonderen in het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) aan het A Kerkhof in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van 3 april tot en met 27 juni 2009 exposeert vormgeefster Zhenni Tian (He Nan, 1982) haar werk in Het Filiaal van het CBK Groningen aan het Akerkhof 10. Tian, geboren in China, al vanaf haar tiende in Nederland en in 2006 afgestudeerd aan Academie Minerva, is interieurarchitect en ruimtelijk vormgever. Rode draad in haar werk zijn de twee verschillende culturen waarin ze opgroeide. Tijdens haar presentatie in Het Filiaal toont zij een aantal objecten waarvan de basis een gevouwen vorm is. Te zien zijn de Lotus tafel in drie varianten, die het groeiproces van de Lotusbloem laat zien. De Table for 2, een tafel om de verbondenheid tussen twee mensen uit te drukken. Een hanglamp en een vloerlamp die op basis van een gevouwen vorm een relatie legt met de Lotus tafel. En Een plaat hout, een krukje gemaakt uit een plaat van één vierkante meter om zo weinig mogelijk resthout over te houden. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Alle getoonde objecten zijn te koop. Zie ook www.cbkgroningen.nl.

Regelmatig biedt het CBK Groningen ruimte aan een startende vormgever; hij/zij mag drie maanden zijn/haar werk exposeren in Het Filiaal. Met het beschikbaar stellen van deze ruimte wil het CBK Groningen een podium zijn voor startende kunstenaars.