nieuws

01 jul 2013, 10:10

Opmerkelijke architectuur aan Zuiderdiep Groningen - 'met respect voor de stad'

Opmerkelijke architectuur aan Zuiderdiep Groningen  - 'met respect voor de stad'

Het Groningse architectenbureau pdb|design heeft een bijzonder ontwerp gemaakt voor een nieuwe horeca-gelegenheid en woningen aan het Gedempte Zuiderdiep. Zoals is te zien op bovenstaande artist impressie heeft architect Peter de Boer van pdb|design zich laten inspireren door het Groningse verleden.

Overigens maakt pdb|design beslist niet uitsluitend historische architectuur, maar ze zijn ook zeer innovatief. Maar voor deze plek is dus duidelijk wel gekozen voor historische architectuur. ‘Een ontwerp met respect voor de stad’, vertelt architect Peter de Boer over zijn ontwerp.

 

Het plan is ontwikkeld op de plaats van een voormalige computerwinkel waar een mooie horecagelegenheid komt, met daarboven woningen, die hun toegang hebben aan de Burchtstraat.

 

De inspiratie heeft Peter de Boer gehaald uit het verleden waarin Groningen in de 17e eeuw talloze tuitgevels kende. De historie van de pakhuizen aan het Zuiderdiep en het feit dat de eerste bebouwing in dit gebied op deze plek stond zijn belangrijke bronnen voor de geschiedenis.

 

Het nieuwe pand is een initiatief van de succesvolle Groningse horeca-ondernemer Frans Kappenburg. Hij realiseerde eerder al ondermeer het Cityhotel (Kattendiep), en het Martinihotel en blies twee jaar geleden met WEEVA nieuw leven in geblazen.

Meer informatie:

 http://www.pdbdesign.nl/index.php?action=draw_page&page=ontwerp-appartementencomplex-burchtstraat-groningen&toplink=1&tidx=5


 http://www.pdbdesign.nl/index.php?action=draw_page&page=ontwerp-pakhuiscafes-zuiderdiep-groningen&toplink=1&tidx=5

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: