nieuws

24 dec 2007, 15:03

Opmerkelijke aanhoudingen voor twee berovingen op maaltijdbezorgers

Met de aanhouding van vijf jongens uit Groningen heeft de politie twee overvallen op een maaltijdbezorger opgelost. De jongens zijn in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Opmerkelijk is dat een van de verdachten zelf werkzaam was bij de maaltijdbezorger. Drie van de vijf zijn in bewaring gesteld door de rechter-commissaris en zitten nog steeds vast. Vier van de verdachten hebben een aandeel in de berovingen bekend. Opmerkelijk is dat een van de verdachten zelf werkzaam is bij het bedrijf. De 17-jarige verdachte deed begin augustus aangifte als slachtoffer van een beroving in de Grachtstraat,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

terwijl hij aan het werk was. Na onderzoek bleek dat het om een valse aangifte gaat en dat de beroving in scene is gezet. Hij vertelde dat hij op zijn hoofd werd geslagen en dat zijn portemonnaie vervolgens werd afgepakt.

Twee opgeloste berovingen
De eerste beroving vond 21 oktober jl. plaats in de Asterstraat. Onbekende jongens overvielen een 16-jarige maaltijdbezorger. De jongen moest daar een bestelling afleveren en toen hij bij het adres aanbelde, gaf de bewoonster aan dat zij niets van een bestelling afwist. De deur werd gesloten en drie jongens liepen op de maaltijdbezorger af. Zij dwongen hem te stoppen en bedreigden hem met een slagwapen. De drie wisten met een geldbedrag op zak te ontkomen. Drie dagen later vond een tweede beroving plaats op de Hora Siccemasingel. De 17-jarige bezorger leverde een bestelling af bij een van de verdachten. De verdachte rekende af en toen de bezorger weg wilde gaan, kwamen twee jongens aanlopen vanaf de straat. Het tweetal eiste geld onder bedreiging van een mes. De bezorger gaf zijn portemonnaie af en ging er vandoor.

Onderzoek
De buit bedraagt enkel honderden euro’s. Het motief wordt gezocht in winstbejag. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het onderzoek naar de berovingen wordt voorgezet. Donderdag 27 december verschijnen de verdachten voor de raadkamer. Die beslist of de jongens dan nog langer vast blijven zitten.