nieuws

10 dec 2001, 00:12

Opmerkelijk boek gepresenteerd met werken van Pools-Groningse schrijfster ( 7 dec)

Vrijdag 7 december wordt er in het Grafisch Centrum in Groningen een bibliofiele uitgave gepresenteerd met werken van een Pools-Groningse schrijfster.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Het gele schrift” is een bibliofiele uitgave van twee verhalen en één gedicht van de Pools-Groningse schrijfster en beeldend kunstenares Joanna Paszkiewicz. Haar werk wordt gekarakteriseerd door en zekere afstandelijkheid en oog voor het detail. Het doet herinneren aan de korte verhalen van Kawabata waarin alles heel strak en sec verteld wordt, alsof de handeling naast de camera plaatsvind.
Margedrukker Harmen Sikkenga heeft op ambachtelijke wijze – met het gebruik van loden letters en een oude proefpers – dit werk gedrukt in een beperkte oplage. Op vrijdag 7 december wordt de bundel gepresenteerd in het Grafisch Centrum Groningen, Warmoesstraat 41. Aanvang: 20.00 uur.
Boekpresentatie: “Het Gele Schrift” van Joanna Paszkiewicz Datum: vrijdag 7 december Aanvang: 20.00 uur Plaats: Grafisch Centrum Groningen, Warmoesstraat 41, Groningen Toegang: Gratis Bijzonderheden: Margedrukker Harmen Sikkenga presenteert een uitgave van werk van de Pools-Groningse schrijfster Joanna Paszkiewicz.