nieuws

03 apr 2009, 15:03

Opluchting in Cafe De Kachel

‘Geweldig! Wat een uitspraak! Dit is een dreun voor minister Klink’. Bij het Groningse café De Kachel is men dolblij met de uitspraak van de rechtbank in Breda die vrijdag bepaalde dat roken in een café zonder personeel wel is toegestaan. Café De Kachel kwam in het nieuws nadat de eigenaren werden veroordeeld tot een boete van twaalfhonderd euro, hoewel men in dit café ook werkt zonder personeel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Café De Kachel is eigendom van Jeroen en Ronald Sannes. Zij drijven de zaak in de rechtsvorm van een vennootschap onder firma (v.o.f.), en ze werken zonder personeel. In februari werden ze door de rechter in Groningen veroordeeld omdat ze het roken in hun café hadden toegestaan. De zaak trok erg veel publiciteit; beide eigenaren voelden zich proefpersoon en beschouwden zich als vertegenwoordigers van de circa 1500 kleinere kroegen in Nederland..
*
De gebroeders Sannes hebben inmiddels hoger beroep aangetekend. Hun zaak dient op 29 mei in Leeuwarden. ‘We zijn nu natuurlijk extra benieuwd naar de uitspraak in hoger beroep, gezien deze uitspraak in Breda. In elk geval zijn we voor vandaag ontzettend blij. We zullen er vanavond dan ook zeker eentje op drinken’, aldus een woordvoerder vrijdagmiddag.