nieuws

15 mei 2002, 00:12

Oplettendheid Groninger leidt tot aanhouding pedofiel

Dankzij de oplettendheid van de in India wonende Groninger J. Boetes heeft de politie van India begin mei een 48-jarige Nederlander aan kunnen houden wegens kindermisbruik.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 48-jarige man, Willem W, is directeur van een Indiaas weeshuis. Hij is al eerder gearresteerd voor misbruik van kinderen maar moest toen worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.
De berichten in de media werden vervolgens gelezen door Boetes. Volgens hem voldeed de beschrijving in de kranten van de Nederlander precies aan die van Willem W. uit Amsterdam. De Groninger meldde dat aan de politie die W. op 3 mei arresteerde.
W. wordt er nu van verdacht samen met de Franse directeur van een nabijgelegen weeshuis op georganiseerde wijze kinderen niet alleen zelf te misbruiken, maar ook te 'verhuren' aan Europese toeristen.
De Groningse Boetes is inmiddels bezig met de oprichting van een stichting die juridische hulp gaat verlenen aan kinderen in India die door Europese pedofielen onder het mom van opvang in weeshuizen worden misbruikt.