nieuws

17 sep 2009, 11:11

Ophef in Oude Pekela om kitten in boom

Onder luid applaus en toeziend oog van enkele tientallen buurtbewoners en burgemeester Schollema is donderdagochtend in Oude Pekela poesje Shiva door de brandweer uit een boom gered. De kitten wist gisteravond voor heel wat ophef te zorgen toen de gealarmeerde brandweer weigerde het beestje uit de boom te halen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brandweer haalde zich hierdoor de woede van tientallen Pekelders op de hals. De spuitgasten weigerden donderdag het poesje uit de boom te halen omdat dat het beestje alleen maar extra stress zou bezorgen. De bewoners en medewerkers van de dierenambulance waren hierop zo verontwaardigd dat ze naar het huis van burgemeester Schollema trokken, die op dat moment echter niet thuis was. Rond middernacht moest bovendien de politie uitrukken omdat de aanwezige dierenliefhebbers de boom wilden opzagen.

 

Volgens burgemeester Schollema blijkt nu dat alle ophef voor niets was.

Medewerkers van de brandweer hebben vanochtend samen met mensen van de dierenambulance Shiva uit haar benarde positie bevrijd. De reddingsactie vond plaats onder applaus en luid gejuich van alle aanwezigen, vertelde de burgervader, die zelf ook ter plaatse was.