nieuws

11 jul 2002, 00:12

Opgerolde tienerbende veroorzaakte voor tonnen schade

Met het oprollen van een bende van negen jongens in de leeftijd van veertien tot en met achttien jaar uit Winschoten heeft de Regiopolitie Groningen een lange reeks misdrijven opgelost in die stad. De schade die de groep vanaf eind 2001 aanrichtte loopt in de tonnen, schat de politie. Het met de verkoop van gestolen waar opgedane geld ging op aan gokken en uitgaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jongens hebben een paar dagen vastgezeten, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. De jongens worden verdacht van betrokkenheid bij brandstichting, woninginbraak, grootschalige fietsendiefstal, berovingen op dames (85 en 87 jaar), en kostbare vernielingen bij bouwprojecten. ,,De jongens werkten in wisselende samenstellingen en opereerden zonder een duidelijke leider’’, aldus de politie. De inventarisatie van het korps komt voorlopig uit op zeker 76 zaken, maar naar verwachting zal de eindtelling veel hoger uitpakken.
Het gros van de financiële schade ontstond afgelopen jaar in Winschoten bij brandstichting in een winkel, waardoor bovendien een nabijgelegen flat vlam dreigde te vatten. Een deel van de buit kwam bij een heler boven water en vond via kijkdagen de weg terug naar de rechtmatige eigenaars.