nieuws

26 sep 2018, 10:10

Operatiepersoneel UMCG krijgt bonus van 5000 euro bij drie jaar trouwe dienst

Operatiepersoneel UMCG krijgt bonus van 5000 euro bij drie jaar trouwe dienst

Het UMCG heeft van zijn ondernemingsraad toestemming gekregen om 700 medewerkers een premie van 5000 euro uit te betalen als ze toezeggen minimaal drie jaar bij het ziekenhuis te blijven werken. Dat meldt de NOS dinsdag. Het gaat om medewerkers die in en rond de operatiekamers werkzaam zijn. Het UMCG en andere academische ziekenhuizen hebben grote moeite om voor dergelijke specialistische functies voldoende gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de regeling wil het ziekenhuis voorkomen dat er drastische maatregelen genomen moeten worden. Zo moesten er eerder al operatiekamers gesloten worden en bedden op de intensive care uit de roulatie worden gehaald omdat er te weinig personeel voorhanden was. Het gaat daarbij vooral om specialistische verpleegkundigen, operatieassistenten en medewerkers anesthesie.

De OR gaat akkoord met het plan maar tekent daar wel bij aan dat het geen structurele oplossing ziet in de ‘bindingspremie’: “Maar we begrijpen dat een bijzondere situatie om bijzondere maatregelen vraagt.”

De raad roept de ziekenhuisdirectie echter ook op om ook aanvullende maatregelen te nemen. Zo zou onderzocht moeten worden waarom specialistisch personeel eerder voor andere ziekenhuizen kiest. Daarnaast moet er volgens de OR meer aandacht komen voor scholing.