Nieuws

Opening Rolling Stones expositie op de tocht met nieuwe coronamaatregelen

De opening van de Rolling Stones expositie in het Groninger Museum staat op de tocht, nu het kabinet mogelijk nieuwe coronamaatregelen afkondigt. Volgens ingewijden bestaat er een kans dat de musea vanaf donderdag een aantal weken dichtgaan om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.


Leestijd: 1 minuut

Het kabinet heeft zondag weer een informeel overleg gehad op het Catshuys. Volgens ingewijden wordt voor nu een sluiting van musea, theaters en bioscopen overwogen. Daarover valt dinsdag een besluit en de eventuele nieuwe maatregelen zouden dan vanaf donderdag van kracht zijn. 

Mochten de maatregelen doorgaan, dan valt de opening van de Rolling Stones expositie in het Groninger Museum in het water. De internationale expo gaat in principe open op zaterdag 14 november. Het museum heeft al kaarten verkocht voor de eerste week van de tentoonstelling, die tot 28 februari 2021 gepland staat. 

Het is niet helemaal duidelijk of er ook een termijn aan de museumsluiting worden gehangen. De maatregelen zouden ook gevolgen hebben voor de andere musea in Groningen. Het is ook de vraag of het Forum open kan blijven. 

De aantallen nieuwe besmettingen zijn de laatste dagen vrij stabiel. Na een aantal dagen van meer dan 10.000 besmettingen, dook het cijfer zondag zelfs onder de 9.000. Toch blijft de druk op de zorg groot. Het kabinet zou ervoor willen zorgen dat de aantallen sneller dalen. Tijdens het Catshuys-overleg zou zelfs een totale lockdown zijn besproken.