nieuws

13 jul 2000, 00:12

Open luchtfestival van dichters opnieuw in Prinsentuin

Tegen het einde van juli, vindt voor het derde achtereenvolgende jaar het succesvolle openlucht poëziefestival Dichters in de Prinsentuin, literair botanisch festival plaats.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dichters uit onder andere Groningen-Stad en Ommelanden, Leeuwarden, Den Haag, Rotterdam, Arnhem en Emmen dragen gedurende drie zomerse middagen voor uit eigen werk, tussen de rozen en hagen van een prachtige stadstuin.
Na het grote succes van de twee vorige edities wordt dit jaar op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 juli van 13.30 uur tot 16.30 uur voor de derde maal het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin gehouden. Onder het genot van een kop thee en een plak cake kan men luisteren naar onbekende dichters en bekendere literatoren zoals Dichters uit Epibreren Bart FM Droog en Tjitse Hofman, Gronings oude bekende Kees van der Hoef, Max Niematz, winnaar van het Belcampo Stipendium 1999, en de dichters Hannie Rouweler en Willem Jan van Wijk. Het Groningse literaire tijdschrift Tzum wordt vertegenwoordigd door Ifor Molenhuis, Coen Peppelenbos en Boris Wanders. Dichter Peter Veen toont in samenwerking met beeldend kunstenaar Saskia Boelsums een poëtische installatie. Twee verbonden telefoonpalen en een gedicht dat als een gesprek moet worden opgelezen, vormen de ingrediënten voor het interactieve project. Het festival wordt op vrijdag 28 juli vanaf 20.00 uur feestelijk afgesloten met de presentatie van de dichtbundel Waardeloos van Daniël Dee, in café De Minnaar van de Rozenstraat (Kleine Rozenstraat 64/tel. 050-3136717). Deze avond wordt muzikaal omlijst door gitarist Jelle Zeijl. Locatie: Prinsenhof in de Kreupelstraat te Groningen. De middeleeuwse ommuurde tuin bevindt zich op enkele minuten loopafstand van de Grote Markt. Op de muur die de tuin omringd heet de locatie 'Tuin Prinsenhof – Theeschenkerij’. De intieme Prinsenhof is echter vooral bekend als de ‘Prinsentuin’. Data: Woensdag t/m vrijdag 26 t/m 28 juli 2000, van 13.30 uur tot 16.30 uur Presentatie: Klaas Knillis Hofstra. Entree: Gratis Programma: onderaan dit bericht Publicatie: Van alle 57 deelnemende dichters zal een gedicht opgenomen worden in een bundel die op locatie voor f 5,- te koop zal zijn. Organisatie: Tjeerd Bruinja 050-5890071 Daniël Dee 050-5775189 Rense Sinkgraven-Schrijversschool Groningen 050-8507162 E-mail: prinsentuin@hotmail.com Internetsite: http://www.geocities.com/prinsentuin Ontwerp site: Petra Else Jekel petrajekel@hotmail.com Sponsors: Athena's Boekhandel, Schrijversschool Groningen, Uitgeverij Passage